2017. február 4., szombat


Új Kriterion Galéria, Csíkszereda

 Adrian Sandu 
Psyho Games
  Nagy ritkaság manapság, hogy egy művész ne hibrid művekkel lépjen elő, Adrian Sandu viszont úgy döntött, majdnem kizárólag metszeteket alkot. Így egyszerre koherens és mély munkákat sikerült létrehoznia egy gyakorlaton belül; ebben a szűk térben technikákat, formákat és látószögeket próbált ki, meséket mondott és világokat talált ki.

  Szellemi szüleit a grotesz és a fantasztikum művészei közt találta meg, akiknél a deformálódás a virtuozitás mértéke. Az ő munkái, melyek az ikonográfiai túlzás és a vonalvezetés tisztasága között húzódnak, olyanok, mint valami rejtélyes tárgyak a kortárs környezetben. Valószínű, hogy a kiállítás módja is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen különösek. Ezekbe a dobozokba zárva inkább fraktális állatoknak tűnnek, melyeket a természettudományos múzeumokban vagy az érdekességeket tartalmazó termekben találunk.

  Az a világ, melyet Adrian Sandu teremt, obskúrus, kényelmetlen, s olykor még a saját maga számára is ilyen; másfelől azonban olyan cselekvési teret biztosít, melyben biztonságosan cselekedhet a jövőben. Olykor nem árt, ha nem vagy tisztában önnön korlátaiddal, hogy más dimenziókat fedezhess fel.

V. Leac

   Adrian Sandu csíkszeredai kiállításának megnyitójára, 2017. február 16-án, 18. órától kerül sor az Új Kriterion Galériában (Petőfi utca 4.)


Képek a megnyitóról (frissítés)  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése