2018. május 9., szerda

MAGMA, Sepsiszentgyörgy

PÓLUSOK KÖZT

  
  A kiállításon részt vevő művészek a szélsőségekbe csúszás, a polarizálódás problematikáját járják körül. Arra a világhelyzetre reagálnak, amely folyamatosan meghívja a ma emberét, hogy elhelyezze magát valamely szélsőség gravitációs mezejében, csapódjon valamelyik véglethez, s felejtse el a  „középút” mítoszát. Az ilyen ellentétpárokon függő élet – minthogy ezen ellentétek mesterséges kreációk –, folyamatosan ki van téve az elcsúszás, a megrázkódtatás veszélyének, olyan pályára kerülhet, amelynek ívét senki nem láthatja előre. 
  A csoportos kiállítás olyan installációkat, fotó- és videómunkákat, illetve intermédiás alkotásokat foglal magába, amelyek ezen polaritások kontúrjait rajzolják meg. A meghívott művek gazdasági, politikai, szociális nézőpontból közelítik meg a problémát, nem mellőzve az identitás, a gender témaköreit sem.

  KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK:  Răzvan ANTON & MIKLÓSI Dénes, BARTHA József, Alexandra CROITORU, FERENCZ S. Apor, MARTINI Yvette, MONOTREMU, Ciprian MUREȘAN, Cătălina NISTOR.
  KURÁTOR: KISPÁL Ágnes-Evelin & KISPÁL Attila
  MEGNYITÓ: 2018. május 9., szerda, 19 óra
  HELYSZÍN: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér
  A kiállítás 2018. május 10-től június 15-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése