2015. szeptember 8., kedd

 

Sepsiszentgyörgy Európa Kulturális Fővárosa 2021

Képzőművészeti szakmai konzultáció

 

   Képzőművészek, művészettörténészek, múzeumigazgatók, kulturális szakemberek találkoztak 2015. szeptember 7-én Sepsiszentgyörgyön, a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben. A találkozót egy szakmai párbeszéd kezdeményezésére hívta össze Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Városimázs Irodája annak érdekében, hogy a Székelyföld nevében megpályázni kívánt Európa Kulturális Fővárosa 2021 címhez a partnervárosok, azaz Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely, Székelyudvarhely képviselői közösen határozzanak meg és dolgozzanak ki képzőművészeti kulcsprojekteket. A közel négy órás beszélgetésen számos javaslat elhanzott, melyek mind lokális, mind európai szinten jelentőséggel bírhatnak, ugyanakkor reperezentatív képet is nyújthatnak Székelyföldről, a térség képzőművészetéről. 
   A szervezők elmondták, hogy a pályázati programban Sepsiszentgyörgynek és partnervárosainak egyaránt kell Székelyföldet és Romániát képviselniük Európa számára. A javasolt projektek megvalósulási helyük tekintetében lehetnek lokálisak vagy regionálisak, de tartalmukban kiemelten fontos, hogy európai vonatkozásúak legyenek.
Sepsiszentgyörgy pályázatának központi témáját az identitás kérdésköre képezi, valamint ennek számos megközelítési formája.

   A pályázat első szakaszának határideje 2015. október 10., ezért – amint a konzultáció szervezői hangsúlyozták – ha bárki csatlakozni szeretne javaslatival a pályázathoz, szándékát mielőbb jelezze az alábbi  honlapon.

Túros Eszter
 

http://www.i2021.ro/ 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése