2015. október 11., vasárnap

 

Kolozsi Tibor szabadtéri szobrai Sepsiszentgyörgyön

 

 

   Hatalmas méretű szobrokkal telik meg a Székely Nemzeti Múzeum kertje október közepétől. Kolozsi Tibor szobrászművész alkotásai a kolozsvári Bánffy-palotából érkeznek, ahol ez év elején a művész 50. születésnapja alkalmából állították ki ezeket.
Sepsiszentgyörgyön a múzeumkerti szoborkiállítás megnyitója 2015. október 15-én, csütörtökön 18 órától kezdődik, a Székely Nemzeti Múzeum cintermében. Vargha Mihály múzeumigazgató rövid köszöntőbeszédét követően a látogatók egy csésze tea mellett láthatnak bele a sokarcú művész világába, munkásságába kötetlen beszélgetés és vetített képek segítségével.
   A következő napon, 16-án, pénteken délelőtt 11 órától V-VIII. osztályos gyerekeknek múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak a múzeum Lovagtermében.

   A Kolozsváron élő, Munkácsy-díjas szobrász a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán diplomázott, jelenleg adjunktus az intézményben. Alkotásai nagyrészt bronzba öntött, lényegre törő, erősen leegyszerűsített formanyelvű vizuális struktúrák. Részt vett a gyulafehérvári római katolikus püspöki templom szobrainak restaurálásában, az aradi Szabadság-szobor restaurálásán is dolgozott, valamint a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport restaurálási munkálatait vezette.
   A múzeumkerti kiállítás ingyenesen látogatható a jövő év végéig.
Forrás: http://www.sepsiszentgyorgy.info

   Sántha Imre Géza képes beszámolója az eseményről (frissítés)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése