2015. november 19., csütörtök


DAN PERJOVSHI - Arcjáték
Marosvásárhely, Művészeti Líceum/Camera K’ARTE
 


  Dan Perjovschi élesen fogalmaz és rajzol ( irónikusan olvas, időnként harapósan) politikáról és szociális konfliktusokról, a közelmúlt történelméről, vagy egyszerűen a művészetről és rejtett mechanizmusairól.
  Pejovschi feszültségekből, szövegekből, és erős vonalakból alkotott rajzainak érdeme, hogy szinte mindenkihez szólnak, kortól, kultúrától, etnikai hovátartozástól, ideológiától, vagy szakmától függetlenül, a minket körülvevő világról szóló törékeny és mulandó kommentárként.

  A nemzetközi pályafutásnak örvendő, rendkívülien termékeny művész, aki holmi krétával vagy markerrel hatékonyan és könnyedén rajzol ablakokra, falakra vagy függönyökre (a legtöbbször ideiglenesen), Dan Perjovschi a Jakarta-Athén útvonalon haladva, egy marosvásárhelyi kitérőt tesz, hogy a helyi antinómiákkal találkozzon.
  Kedd, november 24, 18 óra – Artist talk (Dan Perjovschi) és könyvbemutató Carte de activităţi şi colorat cu desene de Dan Perjovschi / Activity and coloring book with drawings by Dan Perjovschi, Művészeti Líceum.
  Szerda, november 25, 18 óra – Kiállításmegnyitó Dan Perjovschi – Arcjáték, Camera K’ARTE (G. Enescu 2.).
  További életrajzi információk, itt: http://perjovschi.ro/biography.html.
  
A K’ARTE Egyesület projektje. 
http://k-arte.ro/
  Partnerek: Minitremu egyesület, ARTeast Alapítvány, Neumarkt Events Egyesület, a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum, Zi de zi napilap, outinmures.ro.
  A kiállítás a „ Kortárs művészet a Camera K’ARTE” -ban projekt részének, másodi kiadás. 

Képek a megnyitóról (frissítés):  
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1016410228401489.1073741844.697770483598800&type=3 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése