2015. november 4., szerda

 

LIVING CASTLE DANIEL

 

 

   2015 november 8-13 között a későreneszánsz falképekkel díszített olaszteleki Daniel kastély ad otthont egy nemzetközi workshopnak, amelynek témája Living castle (Élő kastély). A workshopon az erdélyi művészek mellett részt vesznek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karának doktoranduszhallgatói. Művészeti vezető Péter Alpár sepsiszentgyörgyi képzőművész.
    A workshop célja egy történelmi épűleten és az azt körülvevő településen keresztül megismerni és értelmezni a különböző kultúrtörténelmi rétegegeket amik egy élő településen és kastélyon keresztül érzékelhetőek. A cél egy színvonalas kortárs alkotói tevékenység folytatása és kétdimenziós műalkotások létrehozása (festészet, grafika, print).
    Az alkotói tevékenység mellett a magyarországi művészeknek lehetősége nyílik az erdélyi kultúra mélyebb megismerésére, a helyi alkotókkal és intézményekkel való kapcsolatteremtésre.
    A workshopot megelőzően a résztvevők, Péter Alpár művészeti vezető irányításával, egy előkészítő folyamaton vesznek részt, amely során vizuális prezentáció ad rá lehetőséget hogy előre kialakítsanak egy sajátos szemléletmódot és megtervezhessék a felvetett téma megvalósításának lehetőségeit.
    A workshop zárókiállítására csütörtökön, november 12.-én 18.00 órai kezdettel kerül sor az olaszteleki Daniel kastélyban.
   Résztvevők: Ladár Krisztina, Pertics Flóra, Hegedüs Alexandra, Balasa Boglárka, Nemes Zsuzsa, Könyv Kata, Imreh Sándor, Vercz Szilvia Magdolna, Nyillas Márta, Bácsu Hajdu Enikő, Faluvégi Tünde, Ferencz S. Apor, Léstyán Csaba, Vorzsák Gyula.

Képek a záróeseményről (frissítés):


http://1680.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése