2018. december 1., szombat



Lélekvesztés


 Az album a csíkszeredai képzőművész, Részegh Botond Lélekvesztés című, az elszemélytelenedést, magányt, mélységet tematizáló festménysorozatát tartalmazza, négy értő kritikus (Barabási Albert-László fizikus, a Northeastern Egyetem Komplex Hálózati Kutatóközpontjának vezetője; Bojár Iván András művészettörténész, művészeti és építészeti szakíró; Dan Lazea, a Bukaresti Egyetem Politikatudományi Karának adjunktusa; Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, az MTA rendes tagja) recenziójával. 

  
  „A Lélekvesztés úgy ragyog, ahogyan egy fekete lyuk, fejlődik, miközben önmagába zuhan vissza. Elszigeteltségben működik, de örökkévalósága csak akkor válik nyilvánvalóvá, amikor egymást kiegészítő alkotórészeit egymáshoz illesztjük. 
  A Lélekvesztés olyan erősen kapcsolódik össze, hogy önmaga közösségébe omlik össze, miközben mindannyiunkhoz kapcsolódik."
 (Barabási Albert-László)
  
  Részegh Botond Lélekvesztés/Loss of Soul (2018) című albuma a csíkszeredai Bookart kiadó gondozásában, a Mundus Imaginalis Egyesület és a BGAzrt támogatásával jelent meg, 72. oldal terjedelemben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése