2015. április 13., hétfő



Akcióművészet Székelyföldön - Ütő Gusztáv könyvbemutatója 


   Április 13-án, hétfőn 18 órától a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban  bemutatják Ütő Gusztáv Akcióművészet Székelyföldön című könyvét. A kötetet Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője méltatja.  

 

   

   A Sepsiszentgyörgy Kiadó legújabb kötete a hazai akcióművészet hézagos művészettörténeti feldolgozottsága miatt is jelentős, a szerző felvállaltan a hiányosságok pótolása és adalékok kibővítése mellett e művészeti ág jobb ismertségéhez szeretne hozzájárulni. Ütő Gusztáv az elmúlt évtizedekben személyesen is követte a cselekményművészet erdélyi vonatkozásait, alkotóként és szervezőként is fontos részletekkel gazdagította az akcióművészet erdélyi és székelyföldi történetét. Ütő Gusztáv Munkácsy-díjas sepsiszentgyörgyi képzőművész, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa, a képzőművészet tanszék rajz, színtan és térábrázoló rendszerek tanára, tudományos titkára. Doktori disszertációját Adalékok az akcióművészet történetéhez Erdélyben és Székelyföldön címmel a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen írta. Erdélyben jelentős akcióművészeti események szervezője és szerzője, több mint félezer cselekményművével nemzetközi szaktekintélynek számít.

(forrás: http://www.erdelyilap.ro)

    Ütő Gusztáv: Akcióművészet Székelyföldön című könyvének csíkszeredai bemutatójára 2015. május 7-én, csütörtökön 17. órától kerül sor a Nagy István Művészeti Középiskola aulájában. A kötetet, Túros Eszter fogja méltatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése