2015. december 11., péntek

 

MANIANIMAE - Testet öltött mániák

Szira Henrietta és Szíj Kamilla kiállítása a Magmában




  A pulzArt összművészeti fesztivál részeként, december 10-én nyílt meg Szira Henrietta és Szíj Kamilla kiállítása a sepsiszentgyörgyi Magmában. Megnyitóbeszédet mondott Kopeczky Róna művészettörténész, kurátor. Megtekinthető 2016. január 10-ig.

  "A mánia egy belső válasz a külvilágra, probléma feloldási kísérlet. Ezt a sokféleképpen értett, pozitív és negatív felhanggal egyaránt gyakran használt fogalmat mindketten saját értelmezésünkben vizsgáljuk.
   Közös kiindulópontként, közös nevezőként a mániát egy olyan ismétlődő, meditatív folyamatként értelmezzük, ahol nem az automatizmus, hanem az előre kigondolt rendszer az irányadó. Ebben a rendszerben a munka készítése során egy választott alapelemből átlátható struktúra jön létre.
   A kiállításon fontos tényező még az egymás munkáira reflektálás és az interaktivitás. A mániás cselekedet természetéből adódóan magányos, intim, elszigetelt. Ezt mi szeretnénk feloldani, és a közönséget is bevonni a saját belső folyamatainkba.
   A kiállított munkáink és a hozzájuk kapcsolódó műhelymunka nem válik szét, egységet képez a térben, közösségi interaktív térré alakítva azt."

Szíj Kamilla, Szira Henrietta 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése