2016. július 9., szombat




2016-os CreArt felhívás

 

 

  A litvániai Kaunas városa meghív 4 képzőművészt (megfelelő feltételeket tudnak biztosítani festők, fotósok, új médiában jártas művészek számára, lehetőség egy 3D-s felszerelés használatára) a CreArt hálózatból (Románia területéről Hargita és Arad megyék), hogy 2 hónapig alkossanak a 2016. szeptember 5 – október 30. közötti időszakban.
  Feltételek és juttatások
  A litvániai partnerszervezet finanszírozza a képzőművészek utazási költségeit Kaunasba (maximum 600 euró). A stúdió használata és a szállás ingyenes. Ezen felül havi 400 euró fizetést biztosítanak a résztvevőknek.
  Kinek szól a felhívás
  A CreArt projektben részt vevő városoknak/térségeknek, az itt született vagy itt élő képzőművészeknek szól, elsősorban festő-, fotó- valamint videoművészeknek. Azok a képzőművészek jelentkezhetnek, akik a művészetek területén szereztek egyetemi diplomát. Abban az esetben, ha a pályázónak nincs egyetemi végzettsége, munkásságukat az eddigi művészi pályafutásuk igazolhatja.
  A kiválasztott művészek két hónapon keresztül alkotnak, majd nyilvánosan bemutatják műveiket a program végeztével.
  Az érdeklődők on-line módon jelentkezhetnek, a következő honlapon:
  A jelentkezéshez a következő dokumentumokat szükséges csatolni:
- a személyi igazolvány vagy útlevél szkennelt változata
- önéletrajz (rövidjtett változat)
- a projekthez kapcsolódó dokumentumok (maximum 5 kép)
- szándéknyilatkozat a részvételről (nem több mint egy A4-es oldal)
  Csak a teljes jelentkezési ügycsomókat fogadják el!
  Az on-line jelentkezéseket 2016. július 15-ig lehet benyújtani. A regisztrálást követően a jelentkező automatikus visszajelzést kap. A kaunasi partner kiértékeli az alkotásokat, és az eredményeket 2016. július 22. után teszi közzé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése