2017. május 11., csütörtök


Minitremu Art Camp 2

Kortárs művészeti tábor középiskolás diákoknak






 A Minitremu Art Camp ingyenes kortárs művészeti tábor líceumi diákok számára, az esztétikai- és élettapasztalat, egyfajta nomád laboratóriuma. A táborban alkalom nyílik találkozni és szabadon beszélgetni a román és a nemzetközi kortárs művészet jelentős képviselőivel, alkotásaikon keresztül, vagy az általuk létesített platformokon.
  Az idei –második- tábor meghívottjai, Dan Perjovschi, Anca Benera és Arnold Estefan, ABC House Brussels, Adorjáni Márta és Răzvan Anton, Kozma Levente (Simultan), Xandra Popescu és Larisa Crunțeanu, Alina Popa és Florin Flueraș akik egyéni- vagy társas rajz-, írás-, kutatás, dokumentáció-, könyvkötő-, fotó-videó-, technológia-, performance, és kuratóriátus műhelyeket vezetnek.
  Helyszín: Szakadát-Szováta (Maros megye) Pallos apartmanok. Időpont:  2017. július 15.-27.
  A jelentkezéseket írásban vagy/és képekben várják az artcamp@minitremu.ro emailcímre, 2017. június 1-ig. Mivel a helyek száma korlátozott, résztvevők válogatás alapján jutnak a táborba.
   Képek a tábor első kiadásár
ól: http://goo.gl/uSRKRN, http://goo.gl/jnQv6n, http://goo.gl/47Z8d, itt pedig Andra Matzal a résztvevők benyomásait tartalmazó cikke olvasható: https://goo.gl/lNaMJ6
  A Minitremu célja, hogy játékos, interaktív módon megkönnyítse a hozzáférést a kortárs művészethez; a kreatív fejlődés tere, amelyben a fiatalok dialógust és elmélkedést serkentő művészi folyamatokkal kerülnek kapcsolatba, amelyek saját életszemléletük kialakításában segíti őket.
  Partnerek: ARTeast Alapítvány, MAGMA Contemporary Medium, Marosvásárhelyi Művészeti Líceum,  Aradi
Művészeti Líceum, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Cele mai frumoase carti din Romania, Mediaș Synagogue, Asociația 37, Asociatia K'arte, MúzeumPont, Czech Centre Bucharest, ABC House Brussels, SIMULTAN, MetruCub.
  További információ a táborról, műhelyekről, helyszínről, vagy a szervezőcsapat tagjairól emailben: artcamp@minitremu.ro, vagy a következő telefonszámokon: 0747 815145 - Laura Borotea és 0744 775183 - Bartha József.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése