2017. november 19., vasárnap



Design Week, Sepsiszentgyörgy 2017


  Az idei kiállítások, könyv- és divatbemutatók, filmvetítések, szakmai beszélgetések sorozatának témája az Urban Function, a funkcionális design.
   A Design Hét keretében idén is lehetőséget teremtünk a szakma helyi képviselőinek és a piac szereplőinek a találkozásra, a tehetséges, fiatal erdélyi és magyarországi designereknek a bemutatkozásra.
   A szakmai fórumon túl, megszólítjuk a nagyközönséget is, olyan változatos programok által, melyek betekintést engednek e különleges kreatív világba. Arra törekszünk, hogy megismertessük a kortárs designt a helyi érdeklődőkkel, elérhető közelségbe hozva a formatervezés világát, az alkotás folyamatát a tervezéstől a termék előállításáig és kereskedelembe való kerülésig.
   Mára már a formatervezés összefonódott a mindennapi élettel és a kultúrával, hatalmas területet fog át, ötvözi az esztétikát, a formát, a funkcionalitást, és innovatív módon kiemeli a tárgyak egyedi tulajdonságait.
   A Design Hét rendezvénysorozata egy fontos szerepet vállal fel. Szeretnénk, ha Sepsiszentgyörgy felkerülne Európa azon térképeire, ahol jegyzik az innovációt és a kreativitást.

PROGRAM:
   November 20., Hétfő

   “II. Csernátoni Design Tábor” - a designtáborban készült terveket bemutató kiállítás - megnyitja: Damokos Csaba - Focus Rectus egyesület, MAGMA, 17. óra.
   “TWIST, a 3D ékszerek világa” - Török Réka, jelmeztervező, ékszerkészítő, a REKKO brand tulajdonosa és Simon Norbert divatfotós közös kiállítása, Lábasház, 18. óra.
   ”Mesélő jelmezek” - kiállítás, könyvbemutató, filmvetítés - szervező: Szebeni Zsuzsa, Balassi Intézet (Sepsiszentgyörgy), Lábasház, 18.30.

   November 21., Kedd
   “Tervezőgrafikai kiállítás” - MOME Design Intézet a Balassi Intézet (Bukarest) közreműködésével, EMÜK, 17.30.
   “Download design” - MOME Design Intézet a Balassi Intézet (Bukarest) közreműködésével, EMÜK, 18. óra.
   “UAD/D 2017” A Kolozsvári Művészeti egyetem Design szakos hallgatóinak kiallítása, EMÜK, 18.30.
   “Designparty 1.1.”, InDivino, 21.00 óra.

   November 22., Szerda
   App bemutató: horizonGuide, Visit Covasna - Damokos Csaba, Balassi Intézet (Bukarest) és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyeület közreműködésével, MAGMA, 19.00 óra.

   November 23., Csütörtök
   “FashionDay” - divatbemutató - Krea Kids, Héjja Tamara & Tímea, Ilkapilka, Delikates Couture, Yukka, Esztány, Delikates Accessories, Mariko Bag, Sengabeads Soutache Jewelry, Székely Kincső, T.A.M., 19.00 óra.
   “Designparty 1.2. - food design”, InDivino, 21.00 óra.

   November 24., Péntek
   Designerek, gyártók és vásárlók találkozója - Pro Wood Klaszter, MAGMA, 17.00 óra.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése