2018. január 3., szerda


Prímek Primisszima +
  
  Pályázati felhívás!
  Az Erdélyi Művészeti Központ a Neue Debreczenische Kunst közreműködésével kiállítást szervez Sepsiszentgyörgyön amelyre azon kortárs művészek jelentkezését várják akik csatlakoznának a debreceni NDK csoport kiállításához.
   A Neue Debreczenische Kunst kiállításának témája rendhagyó. 2017. év egyben prímszám is. A prímszámok különleges számok a természetes számok halmazában, csak eggyel és önmagukkal oszthatóak, számuk pedig végtelen sok. Felvetődhet a kérdés, hogy milyen lehet egy prímszám a képzőművészetben. Mit üzenhet egy prímszám, milyen szín-és formavilággal lehet jelen, milyen vizuális tartalmat közvetíthet.
   Azon képzőművészeti kijelentés, hogy egy képet csak egyszer lehet megfesteni, egyszer lehet megalkotni, utalhat a prímszámok egyediségére, eggyel és önmagával való oszthatóságukra.
   A kiállítás gerincét az NDK tagok újonnan készült, tematikus munkái adják, amelyek mindegyikének kiindulási alapja egy prímszám, ami egyben a kép címe is.
   Ugyanakkor nyílt pályázatot hirdetnek, hogy képzőművészek és más művészeti ágak (irodalom, zene, színházművészet, tánc) képviselői is nevezhessenek munkáikkal.
   A kiállításra szánt munkákat digitálisan várják, lehetőség szerint minimum 5 megapixeles méretben, a következő e-mail címre: emuksepsi@gmail.com A kép címe a prímszám és a művész neve legyen.
   A tárlat végleges anyagát szakmai zsűri állítja össze a benyújtott pályamunkák digitális dokumentációja alapján, figyelembe véve a kiállítótér adottságait és technikai feltételeit.

   Határidők:
   1. digitális beadás: 2018. január 15.
   2. a kiállítási anyag válogatása: 2018. január 20.
  3. az alkotások összegyűjtése: 2018. február 6., kedd,10-16 óráig (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 7., Lábasház) 
  4. kiállítás megnyitója: 2018. február 9., 18 óra (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 7., Lábasház)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése