2018. május 31., csütörtök



WORKING TITLE 2
Pályázati felhívás 


  A MAGMA Kortárs Közeg Egyesület pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre WORKING TITLE 2 címmel, a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben, 2018. július 6. augusztus 19. közötti időszakban.
   A MAGMÁ-t 8 éves fennállása során több fiatal képzőművész kereste fel, különböző kiállítási projektekkel. A pályázat célja, ennek az igénynek eleget téve, egy olyan csoportos kiállítás megrendezése, amely fiatal vizuális művészek/művészcsoportok bemutatkozására kínál lehetőséget, és egyben a pályájuk elején járó képzőművészek által aktuálisan felvetett kérdések, problémák, reflexiók, nézőpontok bemutatását teszi lehetővé egy szélesebb közönség számára.

  A MAGMA 35 év alatti, kortárs vizuális művészek pályázatát várja, szabadon választható műfajban készült alkotásokkal, azonban a médiaművészeti alkotások a pályázati elbírálás során előnyt élveznek. A pályázatra beküldhető pályaművek tematikában és méretben kötetlenek. Egy pályázó max. 2 mű bemutatására pályázhat.   A pályázatra kizárólag 2015. után készült, kiállítás kész pályaművek nyújthatóak be. Új művek létrehozására a MAGMA nem biztosít anyagi fedezetet.

  A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
■ max. 5 reprodukció a pályaműről
■ kitöltött pályázati adatlap (művenként) letölthető a www.magmacm.ro/wt címről
■ szakmai önéletrajz és portfólió .pdf formátumban és/vagy webportfólió- vagy blogcím – amennyiben van ilyen
   A pályázatokat elektronikus úton a wt@magmacm.ro emil címre várjuk (max. 10 MB méretben). Amennyiben nem érkezik visszaigazoló e-mail a pályázat beérkezéséről, kérjük jelezze azt a magma@maybe.ro címen.

   Beküldési határidő: 2018. június 15. (péntek), éjfél
   A pályázati anyagokat szakmai zsűri bírálja el.
   A zsűri tagjai: Kispál Ágnes-Evelin, Kozma Éva, Váncsa Domokos
   A pályázati anyag elbírálása és az alkotók értesítése: 2018. június 26. (kedd)
   A kiállításon bemutatásra kerülő, nyertes pályaművek beérkezésének határideje: legkésőbb 2018. július 3. (kedd), postai, elektronikus úton vagy személyesen. Amennyiben az alkotás/ok nem érkeznek be határidőre, a pályázó kizárható a csoportos kiállításból.
   Művek installálása: 2018.07.03 – 05. Adott esetben a kiállítás installálási időszakára, valamint a megnyitó napján a MAGMA a kiállító művészeknek szállást és étkezést biztosít.
   Megnyitó: 2018. július 6., 19 óra
   A kiállítás időpontja: 2018. július 7– augusztus 19.
   A MAGMA a kiállítás anyagából katalógust jelentet meg.
   A művek visszaszállításáról a kiállítónak kell gondoskodnia, a kiállítás zárását követően, de legfeljebb 2 héten belül.
   A szervezők fenntartják a jogot, hogy nem minden pályamű kerül kiállításra.
   A MAGMA fenntartja a jogot a kiállítás időpontjának változtatására.
   A zsűri fenntartja a jogott a művek elhelyezésére a kiállítótéren belül.

  Nevezéssel a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a MAGMA Kortárs Közeg Egyesület (továbbiakban: MAGMA) megkapja és rögzítse jelentkezési adatait. A MAGMA a személyes információkat a magánélet védelmére vonatkozó politikájával összhangban használja fel, az Európai Unió 2016/679-es Általános Adatvédelmi Rendeletének megfelelően, amely a személyes adatok kezelésének biztonságát hivatott szolgálni.

  Az adatok kezeléséért felelős személy Kispál Attila, a MAGMA alapító tagja (MAGMA Kortárs Közeg Egysület, Cigaretta utca 53, Sepsiszentgyörgy, 520033, Kovászna megye, Románia). Ha személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban bármilyen információra szüksége lenne, kérjük, hogy kérdéseit a következő címre küldje el: magma@maybe.ro.
   A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adataik – nevük, életkoruk, lakcímük, telefonszámuk és e-mail-címük ideértve – összegyűjthetők, feldolgozhatók, tárolhatók és egyéb módokon felhasználhatók a csoportos kiállítás megszervezésének és lebonyolításának céljaira.
   Az adatok a MAGMA archívumában kerülnek megörzésre, és azokat harmadik fél számára ki nem adja.
   A résztvevőknek jogukban áll a MAGMA által róluk nyilvántartott bármely személyes adatot megtekinteni, javítani vagy kérni annak törlését a következő e-mail címre küldött üzenet útján: magma@maybe.ro. A hozzáférésre, javításra vagy törlésre vonatkozó kérelmek kezelési határideje a beérkezéstől számított 10 munkanap.

  A pályázó kijelenti, hogy az alkotás/ok kizárólagos tulajdonosa és készítője. A pályázó kijelenti, hogy a pályázatra beküldött alkotással kapcsolatos valamennyi szerzői jog teljes egészében őt magát illeti meg, valamint hogy az adott alkotás harmadik fél jogaitól mentes. 

  A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy az általa beküldött alkotás reprodukcióját a MAGMA közzétegye a honlapján, a kiállításhoz kapcsolódó katalógusban és a közösségi hálózatain (Facebook, YouTube, Vimeo, issuu stb.) e pályázat keretében, valamint médiapartnerei által készített fényképek az adott médium off- és on-line felületein megjelenjenek.

  A pályázó kijelenti/vállalja, hogy a művet a kiállítás rendelkezésére bocsájtja.
   Az alkotói jogok a művészt illetik.
   A pályázó a pályamű beküldésével vállalja, hogy a pályázati feltételeket, határidőit megértette és elfogadja.
   A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a magma@maybe.ro címre várjuk.

  Helyszín: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér (520008–Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2.) 
  Szervező: MAGMA Kortárs Közeg Egyesület

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése