2019. február 6., szerda

Új Kriterion Galéria, Csíkszereda

A kéreg ritmusa
Herman Levente kiállítása 



  Herman Levente A kéreg ritmusa című egyéni kiállítása az alkotó legújabb munkáit vonultatja fel, melyek szokatlanul új hangvételű irányt képviselnek a tekintélyes életműben. A marosvásárhelyi születésű (1976), de évtizedek óta Magyarorsgon élő és tevékenykedő művész egyike az 1997-ben létrejött és azóta a magyar kortársvészeti szcéna szerves részét képe Élesdi Művésztelep alatóinak.

  Herman új sorozata ismételt tanúbizonyga a művész bravúros ecsetkezelésének és virtuóz technikájának. El pillantásra realista erdőrészleteket és természetábrázolásokat fedezhetünk fel, ám alaposabban megvizsgálva a képeket, egy szürreális erdőben találjuk magunkat, ahol a fatörzsek geometriája, ritmikus ismétlődése, a fények érzékeltetése és a fehér átható színe Hermanra jellemző módon mélyebb rétegek felfedezésére és továbbgondolásra késztetik a befogadót. Herman Levente sajátos színezetű világa, személyes szimbolikája, szürreális, mégis valóságból építkező tájai és azok részleteiben megbúvó rejtelmei tárulkoznak a néző elé új, a természetet ábrázoló sorozatának alkotásain is.

  Herman Levente 2007-ben csatlakozott a Várfok Galéria állan művészköréhez és az utóbbi években számos sikert könyvelhetett el. Több alkotása megtalálható jelentős magyar és nemzetközi gyűjteményekben, például a Magyar Nemzeti Galériában, az athéni Frissiras Múzeumban, a tengerentúlon pedig a 21c Múzeumban, Kentuckyban (USA).  Ezen kívül műveit számos országban bemutatták egyéni kiállításokon, többek között a milánói Edward Cutler Gallery-ben (I), a bukaresti Zorzini Gallery-ben (RO) vagy a pekingi Hong Zi Lan Galériában (CHN). A művész munkái Európa-szerte számos nagy magángyűjtemény részét képezik.


  Herman Levente kiállítása 2019. február 20-án, 18 órától nyílik a csíkszeredai Új Kriterion Galériában (Petőfi u. 4.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése